Töltés

Nyitvatartás

  • H-SZE: 6:00 - 22:00
  • CS: 6:00 - 23:00
  • P: 6:00 - 24:00
  • SZO: 7:00 - 24:00
  • V: 7:00 - 23:00
Ahol házias ízek és kellemes hangulat vár!

Berényi becsinált leves

Egy fenséges becsinált leves azoknak, akik a házias ízeket kedvelik.

 


Hozzávalók 10 adaghoz:

  • 1,5 kg sertéscsont
  • 1,2 kg sertéshús
  • 25 dkg vegyes zöldség
  • 20 dkg vöröshagyma
  • 10 dkg sertészsír
  • 10 dkg liszt
  • 5 dkg őrölt fűszerpaprika
  • 4 dkg só
  • 3 dkg egész bors
  • 1 dkg babérlevél
  • 3 dl tejföl
  • 1 dl ecet


Elkészítés:


Először az alaplevet kell elkészíteni.


Bőséges sertéscsontot felteszünk főni a szokottnál kicsit több vöröshagymával, egész borssal, babérlevéllel és sóval. Ez adja meg az alaplé igazi ízét. Ezt 4 órán át lassú tűzön főzzük. A már felkockázott zöldségekre rászűrjük, majd világos paprikás rántással sűrítjük. Közben elkészítjük a sertéspörköltet és rászedjük a már kész alaplevet. Tejföllel dúsítjuk és ízlés szerint ecettel ízesítjük.

becsinalt nagy

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!